TEKİRDAĞ / ÇORLU - Zübeyde Hanım Anaokulu

Okulun/Kurumun Tarihçesi ve Bugünkü Durumu

Okulumuz İlçe Merkezine 5 Km uzaklıkta olup, Emlak Konutları Mevkii Hürriyet Mahallesinde bulunmaktadır.

Okulumuz 18.04.2002 tarihinde, Kurucu Müdür Hamiyet Dönmez'in görevlendirilmesi ile eğitim öğretime başlamıştır.  Bu tarih itibariyle Eğitim Öğretime "Zübeyde Hanım Anaokulu" adı ile Müdür Vekili Hamiyet Dönmez yönetiminde, 3 öğretmen, 42 öğrenci ve 2 yardımcı personelle hizmete girmiştir.

2002-2004 eğitim öğretim yılında Şevkiye PALAZ müdür olarak görevlendirilmiştir.

2004-2006 eğitim öğretim yılında Arzu GENÇ müdür olarak görevlendirilmiştir.

2006-2010 eğitim öğretim yılında Ebru BİNZET müdür olarak görevlendirilmiştir.

2010-2019 eğitim öğretim yılında Yadigar YILDIRIMHAN müdür olarak görevlendirilmiştir.

2019-2021 eğitim öğretim yılında Seçil ALTAY müdür olarak görevlendirilmiştir.

2021-2022 eğitim öğretim yılında Ömer SÜER müdür olarak atanmıştır.1 müdür yardımcısı, 8 öğretmen,4 yardımcı personel,  7 şube ve 154 öğrencisiyle eğitim hizmeti vermeye devam etmektedir.

Sınıflardaki materyaller çocukların fiziksel gelişimleri düşünülerek düzenlenmiş olup, sınıflarımız bilgisayar ,yazıcı ve lcd ekranlar ile teknolojik hale getirilmiştir. Lavabo ve tuvaletler çocuklara uygun şekilde hazırlanmıştır. Okulumuzda 2 adet idare odası, 5 adet okul öncesi sınıfı,1 adet rehberlik servisi odası, 1 adet orta alan, 140 m²  lik yemekhane, kum havuzu, trafik eğitim parkı, , 17 adet çocuk tuvaleti,1 adet destek eğitim odası, 1adet su deposu ve jeneratör bulunmaktadır.

Okul Öncesi dersleri dışında Çocuk Kulübü etkinliklerinde satranç, geleneksel çocuk oyunları, eğlenceli bilim ve sayılar, denge ve koordinasyon eğitimi, akıl ve zeka oyunları ve görsel sanatlar dersleri alan öğretmenleri ile sürdürülmektedir.

Isınma sistemimiz doğalgaz ile gerçekleşmektedir. İçme suyu ve elektrik ilçe şebekesine bağlıdır.

Yayın: 14.03.2013 - Güncelleme: 22.04.2022 16:53 - Görüntülenme: 1116